Medicul Virgil Musta, anunț îngrijorător despre evoluția pandemiei de coronavirus

Share:

Virgil Musta, doctor în Medicină, medic primar în Boli Infecțioase, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara, a reuşit să vindece de coronavirus 47 de oameni. Cu toate acestea, medicul timişorean face un anunţ îngrijorător, informează Romaniatv.net.

Virgil Musta susţine că situația din România se va înrăutăţi, conform datelor pe care le deţine.

„Situația se va înrăutăți în curând și în România, din păcate… Nu sunt pesimist, dar toate datele arată în senul acesta. Și am argumente despre asta…”, a spus Virgil Musta pentru Ştirile Kanal D.

„România nu este într-o situație critică, dar vom fi peste probabil o lună… De la sfârșitul săptămânii viitoare va începe, probabil, o creștere masivă și cu cazuri grave pentru că va cuprinde exact acești pacienți cu risc. Epidemiologii spun că vârful va fi după Paște, nu știu, nu sunt epidemiolog, dar, ați văzut, în principiu o epidemie de genul acesta, dacă sunt multe cazuri bruște, la un moment dat se epuizează populația și nu mai are cine să facă boala, dar cu sacrificii enorme, cu multe decese”, a declarat Virgil Musta.

România trebuie să îndeplinească o serie de condiții ca să reziste în bătălia împotriva coronavirusului.

„Fiecare măsură pe care o iei are un anumit grad de eficacitate. Și vă dau un exemplu: degeaba porți mănuși dacă, atunci când le dai jos de pe mână, te contaminezi și nu te speli pe mâini imediat. Degeaba porți mănuși, dar, cum virusul se consideră că se găsește și pe sol, dacă tu intri în casă cu pantofii de stradă. Chiar și masca… Masca mai mult protejează pe cel care este deja bolnav, să nu contamineze pe cei din jur. Dar și persoana sănătoasă, cu mască, are o anumită protecție în zona de nas și gură”, a mai spus Virgil Musta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.