Un reputat virusolog aruncă bomba: Al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19 va fi mult mai agresiv!

Yves Gaudin, şeful Institutului de Biologie Celulară şi câştigător al Premiului Bettencourt 2019, a făcut declarații terifiante despre COVID-19. Potrivit specialistului francez, omenirea se va confrunta cu un al doilea val de îmbolnăviri, iar virusul va fi mult mai agresiv, pentru că suferă mutații rapid. 

Yves Gaudin a explicat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Le Figaro faptul că SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru boala Covid-19, va circula pe întreaga planetă cel puţin doi ani.

„Este cert că sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei. Spre începutul sau mijlocul lunii mai, dezvoltarea epidemiei în Franţa nu va fi în aceeaşi etapă ca în celelalte mari ţări. Dacă măsurile luate aici au avut efectul scontat este probabil să existe, în acelaşi timp, încă multe cazuri în Statele Unite şi probabil în Marea Britanie. Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni până la doi ani. Va trebui să aşteptăm până la atingerea imunitatii de grup, adică până când 60-70% din populaţia lumii este vaccinată sau are rezistenţă. Virusul va putea atunci circula mai greu”, a declarat Yves Gaudin.

Legat despre apariţia un vaccin împotriva noului coronavirus, Yves Gaudin a spus: „Indiferent cum evoluează epidemia, vor exista clustere de virus în unele ţări din întreaga lume chiar dacă este conceput un vaccin. Cu toate acestea, niciun vaccin nu a fost niciodată dezvoltat împotriva unui coronavirus. Această familie de virusuri suferă mutaţii în general destul de rapid, ceea ce poate influenţa durata de protecţie indusă de vaccinare”.

„În ipoteza optimistă putem spera la un răgaz până la sfârşitul lunii august, cu mai puţine cazuri de bolnavi şi mai puţine supra aglomerări in în secţiile de urgenţă şi de reanimare a spitalelor până la mijlocul toamnei. Sistemul imunitar al oamenilor este apoi eficient, iar celebrele micro-picături ar fi mai puţin contaminante când vremea e însorită. În general pe numărul de cazuri în emisfera sudică, în special în Australia, care este relativ redus. Ar putea exista o sezonalitate a virusului care ar fi mai puţin contagios în perioadele calde şi astfel să treacă de la o emisferă la alta, cu o reluare a epidemiei în toamnă Va fi o ocazie de a se pregăti pentru o noua luptă. Cu toate acestea există un mare risc al unui al doilea val care va afecta mai multe persoane. Acest lucru este în general ceea ce se întâmplă în timpul epidemiilor şi ceea ce a fost observat în toate epidemiile de gripă majore, spaniole sau asiatice, în secolul trecut”, a mai dezvăluit Yves Gaudin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.