SUA, „îngenuncheate” de noul coronavirus. Peste 45.000 de americani, uciși de COVID-19!

0

Numărul morților din Statele Unite ale Americii a crescut brusc, marți, cu 2.751 de decese suplimentare legate de coronavirus, conform bilanțului prezentat de Universitatea Johns Hopkins. Este unul dintre cele mai grave bilanțuri înregistrate de o țară în interval de 24 de ore, susține AFP.

SUA înregistrează 44.845 de morți din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei.

De asemenea, marți a depășit pragul de 800.000 de cazuri confirmate de COVID-19, cu aproximativ 40.000 de cazuri în plus fața de ziua precendată, conform datelor actualizate ale universității americane.

Donald Trump a anunţat că va suspenda temporar imigraţia către SUA, printr-un ordin executiv, pentru a proteja locurile de muncă ale americanilor în contextul epidemiei provocate de noul coronavirus.

„În lumina atacului din partea Inamicului Invizibil, ca şi a nevoii de a proteja locurile de muncă ale Marilor noştri Cetăţeni Americani, voi semna un Ordin Executiv pentru suspendarea temporară a imigraţiei în Statele Unite”, a scris Donald Trump, pe Twitter. Acesta nu a dat însă detalii despre modul în care va fi aplicată această măsură şi nici pentru cât timp.

Aproximativ 22 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă din cauza consecinţelor economice ale epidemiei, care a ucis peste 42.000 de persoane în SUA, din 766.660 de cazuri de infectare confirmate.

Anunţul lui Trump a atras imediat critici din partea unor democraţi, care l-au acuzat pe preşedinte de crearea unei distrageri a atenţiei de la ceea ce ei consideră a fi un răspuns lent şi insuficient la criza coronavirusului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.