Doi români, în Topul 100 al celor mai buni antrenori, care au influențat fotbalul, din toate timpurile

0

După ce i-au pus pe cititorii săi să voteze cei mai buni fotbaliști ai ultimilor 25 de ani, redactorii revistei britanice FourFourTwo au lansat provocarea unui top al antrenorilor care au influențat fotbalul de-a lungul timpului.  

Iar la sfârșitul “perioadei de analiză” Sir Alex Ferguson a fost desemnat cel mai bun antrenor din istorie, urmat de doi olandezi, Rinus Michels și Johann Cruyff. În top 10 și-a făcut loc Pep Guardiola, dar nu și marele său rival, Jose Mourinho. În schimb, găsim un alt nume de legendă al Interului, Helenio Herrrera, aflat pe locul 8. Doi antrenori români au fost incluși în topul celor mai buni 100 de tehniciani din toate timpurile. Emeric Ienei este pe lcoul 63 în această ierarhie, în timp ce Mircea Lucescu ocupă poziția a 87-a.

„Timp de 6 ani, Steaua nu a trecut niciodată de primul tur în Cupa Campionilor Europeni. Sub comanda lui Ienei a mers până la capăt și a devenit prima echipă din Estul Europei care câștigă trofeul, în 1986, după ce a învins Barcelona. Ienei a avut 6 mandate ca antrenor la Steaua, câștigând cinci titluri de campion. A dus România la Cupa Mondială după 20 de ani, în 1990, și după aceea a eliminat Anglia la EURO 2000”, l-au caracterizat pe Emeric Ienei redactorii de la FourFourTwo.

Vezi pe realitateasportiva.net care a fost descrierea făcută de britanici lui Mircea Lucescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.