Claudiu Lăzărică, de Ziua Drapelului, cu domnitorii pe braț și tricolorul la mână!

0

Claudiu Lăzărică, campionul național la săritura în înălțime, și-a tatuat pe corp chipurile lui Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare și are un mesaj de transmis: “La mulți ani tuturor românilor care își poartă cu mândrie tricolorul! “

Campionul de la atletism, Claudiu Lăzărică se poate lăuda că sărbătorește cum se cuvine Ziua Drapelului! Pasionat de istoria României, sportivul și-a tatuat pe brațul drept o parte din ea și nu vrea să se oprească aici!

Încă din copilărie, părinții m-au dus spre drumul acesta. Întotdeauna când mă uitam la competițiile sportive indiferent că era handbal, atletism, fotbal, încă de mic copil, îmi plăceau competițiile internaționale foarte mult. Și îmi doream și eu în același timp să reprezint România așa cum o făceau toți sportivii cu glorie și cu rezultate foarte bune” –  Claudiu Lăzărică, campion național la săritura în înălțime.

Toate tatuajele au câte o poveste și o semnificație aparte pentru Claudiu. Simbolurile dacice, Sfinxul din Carpați, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare și-au găsit cu toții loc pe brațul atletului.

Fiecare tatuaj reprezintă ceva pentru mine. Vlad Țepeș fiind domnitorul Țării Românești, Mihai Viteazul care a fost prima persoană care a încercat unificarea tuturor Principatelor Române și Ștefan cel Mare este domnitorul Moldovei, locul unde am copilărit. Am steagul Dacic, acesta a fost primul meu tatuaj… Întotdeauna dacii au reprezentat ceva pentru mine și m-am gândit cumva să asociez istoria dacilor cu istoria mea personală” – Claudiu Lăzărică, atlet, campion național la săritura în înălțime.

Nu se desparte de tricolor

De cinci ani, atletul patriot poartă tot timpul tricolorul cu el și știe că următoarele tatuaje pe care și le va face vor avea aceeași tematică istorică!

Aș dori foarte mult să îmi fac Cetatea Neamțului undeva în zona aceasta și un simbol dacic pe umăr” – Claudiu Lăzărică, campion național la săritura în înălțime.

Sportivul povestește că de mai bine de 10 ani de când merge la concursurile internaționale, pentru el nu există mândrie mai mare ca aceea de a auzi imnul României!

Este cel mai nobil sentiment posibil. La fiecare competiției, încă de la început, nu cred că s-a schimbat absolut deloc, din primul meu concurs internațional de mai bine de 10 ani și până în prezent, e aceeași mândrie și aceeași onoare, alt scop nu văd. În momentul în care ai ajuns la o competiție internațională să auzi imnul și so concurezi cu tricolorul pe piept asta mi se pare sentimentul suprem” – Claudiu Lăzărică, campion național la săritura în înălțime.

De 4 ori campion național la săritura în înălțime

Claudiu s-a apucat de atletism în anul 2000, iar din 2009 s-a specializat în săritura în înălțime. El deține 4 titluri de campion național, începând din 2016 până în 2019.

Prima medalie internațională a cucerit-o la juniori, în 2011, locul doi la Balcaniadă. Mai are în palmares titluri de campion internațional al României, multiplu medaliat internațional, participări la Universiadă. În prezent a revenit după o accidentare la Cupa României, în 2019.

”Ușor, ușor mi-am revenit și sper ca următorul sezon să fie ce mi-am dorit din toți anii precedenți. În Pandemie a fost destul de dificil, eu am avut un oarecare beneficiu pentru că din cauza accidentarii am reușit să mă antrenez și la o clinică în paralel. Și asta m-a ajutat pe mine să revin puțin mai bine” – Claudiu Lăzărică, atlet, campion național la săritura în înălțime. 

Visul lui pentru 2020 este să își realizeze baremul pentru Olimpiada de la Tokyo.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.