Ministrul Vela, vești bune pentru „câinii roșii”: Lucrările la stadionul Dinamo vor fi începute!

Share:

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat într-un interviu pentru Digi24 că s-au găsit soluţii pentru ca lucrările la noua arenă să poată fi începute, după ani de zile de amânări, şi anunţă chiar şi câteva detalii despre cum va arăta stadionul.

„Am găsit o soluţie care să împace toate părţile, astfel încât să putem demara construirea unui nou stadion Dinamo, de care are nevoie şi clubul Dinamo, şi România şi suporterii echipei Dinamo. După realizarea în aproximativ şase luni a noului proiect, licitaţia, organizată cu riscul contestaţiilor de rigoare, aşa cume există în legislaţia românească multe hăţişuri administrative care pot fi contestaţii la contestaţii şi se poate prelungi o investiţie din cauza acestor probleme organizatorice, în 2021 eu sper ca să înceapă construcţia acestui stadion.

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care sunt în vecinătatea stadionului şi cărora le dau dreptate, cred că au argumente suficiente, dacă s-ar construi un stadion paralel cu strada de acces, perpendicular pe faţadele caselor domniilor lor, într-adevăr nu ar fi corect. Motiv pentru care la ultima vizită care a avut loc aici, la Dinamo, stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces, va fi oblic şi în trepte, astfel încât spre strada de acces şi spre faţadele caselor din vecinătatea clubului Dinamo să aibă cea mai mică înălţime.

Vă dau aşa, din conceptul stadionului, va fi în forma unei picături de apă, partea mare şi înaltă va fi în spate, spre copaci. Peluza nord, a suporterilor clubului Dinamo, va avea comparativ şi simetric şi proporţional cu toate stadioanele din ţară cea mai mare capacitate, aici, la Dinamo”, a declarat ministrul Vela, potrivit Digi 24.

Directorul CNI a precizat că stadionul va fi gata în 2023: „Din experienţa celorlalte stadioane, propunem o durată de execuţie de 24-30 de luni, deci undeva în 2023 să fie gata.”

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că banii pentru noul stadion sunt deja la CNI.

Noua arenă ar urma să aibă peste 30.000 de locuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.