Șocant: Bill Gates anticipează o criză mult mai dezastruoasă decât COVID-19!

0

Bill Gates avertizează cu privire la o nouă criză ce ar putea lovi întreaga omenire în câteva decenii şi care ar putea fi de cinci ori mai dezastruoasă decât pandemia de coronavirus. Într-un nou articol publicat pe site-ul său, gatesnotes.com, magnatul american atrage atenţia că această criză are şanse să fie prevenită sau efectele ei să fie diminuate dacă începem să acţionăm ACUM.

”Chiar dacă lumea muncește să oprească noul coronavirus și să înceapă să-și revină din pandemie, avem nevoie, de asemenea, să acționăm acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea și dezvoltarea inovațiilor care ne vor ajuta să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră”, este de părere Bill Gates.

Pornind de la anumite calcule şi luând în considerare rata mortalității generate la 100.000 de oameni, Bill Gates spune că, în anul 2060, ”schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale ca și COVID-19, ca la nivelul lui 2100 să fie de cinci ori mai mortale”.

Bill Gates atrage atenţia că, în următoarele decenii, ”daunele economice generate de schimbările climatice vor fi la fel de rele ca și cum am avea pandemie de COVID-19 la fiecare 10 ani. Și, până la finalul secolului, va fi mult mai rău dacă lumea rămâne la actualele emisii de carbon”.

Magnatul american sfătuieşte omenirea să profite de actuala criză generată de pandemia de coronavirus şi să înveţe din „consecinţele inacţiunii”: ”Punctul cheie nu este că schimbările climatice pot fi dezastruoase,ci este că, dacă învățăm lecțiile COVID-19, putem aborda schimbările climatice mai informați cu privire la consecințele inacțiunii și mai pregătiți să salvăm vieți și să prevenim cel mai rău rezultat posibil. Criza globală curentă ne poate oferi informații despre răspunsul nostru la următoarea criză”, subliniază Gates.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.