Alexandru Rafila, declarații șoc: „Numărul mare de cazuri cu COVID-19-cauzat de redeschiderea școlilor!”

Share:

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, consideră că numărul mare de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, înregistrat în ultimele zile, este cauzat de redeschiderea şcolilor. Motivul: au trecut 10-12 zile de la începerea anului şcolar. „Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm sau creşterea va continua”, a explicat Rafila, la Digi24.

Dr. Alexandru Rafila afirmă că regulile de distanţare fizică sunt greu de respectat în mediul şcolar. De aceea, în întreaga Uniune Europeană, redeschiderea şcolilor a dus la creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, notează News.ro.

”E normal să fie aşa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la şcoală, pleacă de la şcoală. Copiii, adolescenţii sunt cei care se îmbolnăvesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiaţi, mai vârstnici, care pot să facă şi complicaţii”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri seară, la Digi 24.

Întrebat dacă recordul de infecţii cu noul coronavirus înregistrat miercuri este cauzat de redeschiderea şcolilor, Rafila a explicat:

„Părerea mea este că da. Suntem la 10 – 12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Deocamdată vedem număr mare de cazuri, duminică am avut un record pentru o zi de duminică, sâmbătă am avut un record pentru sâmbătă, astăzi avem un record absolut. Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm, ajungem pe aşa-numitul platou sau creşterea va continua”, a spus reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Mai mult, medicul Alexandru Rafila a explicat că „este clar că ne aflăm într-o perioadă în care întreaga UE este afectată de creşterea numărului de cazuri şi România nu face excepţie”.

România a înregistrat, miercuri, un record absolut de infectări cu noul coronavirus, fiind raportate peste 2.000 de noi cazuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.