Dr. Beatrice Mahler, avertisment dur: Șase pacienți, internați la ATI, din zece își pierd viața!
Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus înregistrat în ultimele zile stârneşte îngrijorare. Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, a avertizat că rata de mortalitate este în creştere în secţiile de Terapie Intensivă, unde şase din zece pacienţi îşi pierd viaţa. De asemenea, medicul a declarat într-un interviu acordat Ziare.com că există o presiune tot mai mare asupra cadrelor medicale, în condiţiile în care numărul de paturi rămâne constat pentru infecţiile COVID.
Întrebată dacă numărul infecţiilor cu noul coronavirus va creşte în octombrie, dr. Beatrice Mahler a explicat că medicii nu s-au aşteptat să aibă „acest număr mare de cazuri atât de devreme, în această toamnă.
„Am fi foarte fericiţi dacă spre sfârşitul lunii se va stabiliza numărul cazurilor. Cel mai probabil vom mai avea creşteri în urmatoarele zile, până la jumătatea lunii octombrie. Din păcate, noi nu ne-am aşteptat să avem acest număr mare de cazuri atât de devreme, în aceasta toamnă. Ne aşteptam să crească undeva după jumătatea lunii octombrie, insă, iată, numărul a trecut de 3.000 încă din aceste zile”, a menţionat managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, conform Ziare.com.
Dr. Beatrice Mahler a explicat că infrastructura este cea mai gravă problemă a sistemului medical din România, în timpul epidemiei de COVID.
„Este necesară o reorganizare în aşa fel încât să avem peste tot circuite separate covid-non Covid. Apoi, vorbim despre personal insuficient. Numărul de asistenţi medicali şi medici trebuie să fie mai mare pentru un pacient Covid. Schema de personal trebuie cu siguranţă modificată astfel încât timpul petrecut în echipamentul de protecţie să nu depăşească şase ore. Nu a crescut numai numărul zilnic, ci şi cel al pacienţilor care au neaparat nevoie de internare”, a menţionat dr. Mahler.
„Starea de urgenţă nu ar aduce numai beneficii, ci ar aduce şi o problemă asupra sistemului medical. Impunerea restricţiilor ar trebui să se facă în unele teritorii unde incidenţa este foarte mare. Când prin respectarea regulilor putem să reducem numărul de cazuri, cred că trebuie să o facem. Nu cred că revenirea la o stare de urgenţă generală ar aduce beneficii sistemului medical”, a afirmat managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti.