Cum s-au (auto)exclus Barna și Cioloș din ecuația viitoarei guvernări. Liberalul Robert Sighiartău preferă PMP, în dauna USR-PLUS!

Încă de la înființare, Uniunea Salvați România, cu sau fără PLUS-ul lui Dacian Cioloș, s-a comportat ca un ONG incapabil să-și asume responsabilități pentru România. Să ne aducem aminte când după căderea toxicului Guvern Dăncilă, USR-PLUS a fugit de asumarea guvernării, deși liberalii au făcut acest pas plin de provocări. Iar PMP s-a alăturat demersului PNL în contextul unui Parlament confiscat de PSD și aliații săi, Pro România și ALDE!

Calculul lui Barna și al colegilor săi a fost simplu: Guvernarea erodează, Opoziția îți aduce puncte electorale noi! Și tot ce a primat pentru useriști au fost alegerile prezidențiale, alegerile locale și cele paramentare. După „umilința” de la prezidențiale, liderul PNL, Ludovic Orban, a întins, din nou, mâna USR-PLUS, punând, la locale, bazele unei alianțe anti-PSD la București. Iar victoriile lui Clotilde Armand și Radu Mihaiu de la sectoarele 1 și 2 se datorează, într-o proporție uriașă, liberalilor.

Declarația secretarului general al PNL, Robert Sighiartău, potrivit căreia PNL preferă o alianță cu PMP în dauna uneia cu USR-PLUS, după 6 decembrie, nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Cu fiecare zi, USR-PLUS, prin declarațiile demagogice  ale liderilor săi, s-a rupt de PNL. Orice apropiere de USR-PLUS este una toxică. Iar liberalii caută la guvernare parteneri responsabili care să-și asume proiecte și priorități. Liberalii au un proiect ambițios pentru România. Vor instituții puternice, o țară modernă, recredibilizată, în care interesul național trebuie să primeze.

Secretarul general, Robert Sighiartău, este unul dintre tinerii liberi care au înțeles rapid că între faptele liderilor USR-PLUS și declarații electorale ale acestora este o diferență uriașă. Și că reformarea clasei politice sau o guvernare eficientă nu înseamnă fugă de responsabilitate, demagogie și interminabile scandaluri.

“PMP, la fel ca PNL, se află în familia europeană PPE (Partidului Popular European – n.red). Avem aceleași valori creștin-democrate. Românii trebuie să știe că, în acest moment, PMP și PNL dețin doar 27% din Parlament, motiv pentru care nu s-au putut face schimbări structurale, deși ne-am dorit”, a explicat Sighiartău în cadrul emisiunii „Tu votezi, România!”, de pe postul național TVR1.

La întrebarea: „dacă ați avea de ales între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, pe cine ați alege?”, liberalul Robert Sighiartău a răspuns deschis: „Așa cum am spus deja, mă simt mai apropiat de partidul din aceeași familie europeană”.

Sunt convins că PNL va obține un scor de aproape 40 la sută la alegeri, cu redistribuirile aferente. Plus cele șapte-opt procente ale PMP, plus minoritățile naționale, vom putea avea, în sfârșit,  după 2020, o guvernare eficientă și responsabilă, susținută de un Parlament dedicat interesului național. Iar un parteneriat loial cu președintele Iohannis va conduce România în direcția dorită de fiecare dintre noi!

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.