Protestele se intensifică în Belarus. Sute de persoane, arestate!

Noi proteste în Belarus, sute de oameni au fost arestați duminică la Minsk, după ce au manifestat împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari.

Cel puţin 388 persoane au fost reţinute, între care doi jurnalişti, în timpul acestei noi serii de proteste în Belarus, potrivit organizaţiei de apărare a drepturilor omului Viasna, preluată de tut.by.

„Lukaşenko a folosit gaz, grenade şi arme de foc împotriva protestatarilor. Numeroşi răniţi. Devastată”, este reacția de pe Twitter publicată de principala figură a opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, aflată în prezent în exil în Lituania.

Noile proteste vin după moartea unui demonstrant de 31 de ani, care ar fi fost bătut de forțele de ordine. Ministerul de Interne de la Minsk a negat orice implicare în moartea protestatarului. Uniunea Europeană a denunţat decesul acestuia şi a ameninţat să impună noi sancţiuni împotriva autorilor represiunii în această ţară. „Decesul pictorului Roman Bondarenko rezultatul scandalos şi ruşinos al acţiunilor autorităţilor belaruse. UE este pregătită să impună sancţiuni suplimentare„, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, într-un comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.