Ipoteză șoc: Se retrage Putin la începutul anului 2021?

Share:

Analistul politic Valeri Solovei, ale cărui afirmații anterioare despre starea de sănătate a lui Putin au fost respinse de oficialitățile ruse, susține că Putin intenționează să-și anunțe ieșirea de la Kremlin la începutul anului nou.

Solovei a readus în discuție zvonurile despre presupusa suferință de Parkinson a președintelui rus, lansate la începutul acestei luni, dezvăluind că i s-a spus că Vladimir Putin a fost tratat pentru cancer, scrie tabloidul birtanic The Sun.

El susține că are surse la Kremlin „în epicentrul luării deciziilor”. Solovei a spus despre cele două trauma ale lui Putin, în vârstă de 68 de ani: „Una este de natură psiho-neurologică, cealaltă este o problemă de cancer. Dacă cineva este interesat de diagnosticul exact, nu sunt medic și nu am niciun drept de a dezvălui aceste probleme. Al doilea diagnostic este mult, mult mai periculos decât primul diagnostic numit, deoarece Parkinson nu amenință starea fizică, ci limitează doar aparițiile publice”, spune analistul.„Pe baza acestor informații, oamenii vor putea trage o concluzie despre orizontul său de viață, ceea ce nu ar necesita nici măcar o educație medicală de specialitate”, spune Solovei, care susține că Putin a fost operat în februarie și o altă sursă rusă ar fi declarat că a fost o operație de cancer abdominal.

Sunt ceva lacune în programul președintelui, evidente la acea vreme, dar se patre că prima sa apariție după operație a fost atunci când a depus flori la un loc memorial din Sankt Petersburg, pe 19 februarie.

Solovei este politolog, istoric și fost șef al Departamentului de Relații Publice la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, una dintre cele mai prestigioase universități din Rusia și părăsit postul anul trecut din „motive politice”. În septembrie, a fost reținut împreună cu alte zeci de persoane în urma unui marș la Moscova împotriva arestării lui Serghei Furgal, membru al unui partid de opoziție și guvernatorul de atunci al regiunii Khabarovsk Krai. Solovei a adăugat că sursele sale sugerează că Putin o pregătește deja pe fiica sa, Katerina Tikhonova, în vârstă de 34 de ani, ca posibil succesor al său. Fostă dansatoare, Tikhonova conduce acum o companie care activează în domeniul inteligenței artificiale și s-a oferit să fie printre primii care testează vaccinul rusesc anti-Covid „Sputnik V”. Sursele mai arată că printre pretendenții ca posibili succesori se mai află și fostul președinte Dmitri Medvedev, în vârstă de 55 de ani, și ministrul agriculturii, Dmitri Patrushev, în vârstă de 43 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.