Primul model electric compact va fi produs de Ford la Craiova

0

Uzina Ford Craiova e luată în calcul ca fabrica în care ar putea fi construit primul model electric compact din portofoliul producătorului auto american, alături de cele din Köln și Saarlouis din Germania. Presa germană speculează că uzina din Koln ar fi fost deja aleasă.

Oficialii Ford nu au confirmat, însă, informaţia cu privire la alegerea uzinei din Koln deoarece în acest moment nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Astfel, în lipsa unor informaţii confirmate oficial, uzina Ford din Craiova este „în cărţi”, notează Profit.ro.

Ford va lansa prima sa maşină electrică produsă în Europa în 2023, aşa cum au anunţat oficialii americani încă de anul trecut. Americanii pornesc cu un avantaj deoarece au în plan să cumpere o platformă electrică completă de la Volkswagen. Cel mai probabil, inginerii de la Ford lucrează intens la dezvoltarea maşinii electrice, însă conducerea companiei ar urma să înceapă pregătirile pentru uzina în care va fi asamblat primul model electric compact al Ford.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.