Raed Arafat s-a vaccinat împotriva COVID-19

0

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, s-a vaccinat, în urmă cu scurt timp împotriva noului coronavirus. Acesta a primit prima doză din vaccinul antiCovid. 

Acesta şi angajaţii DSU s-au vaccinat la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală.

Vă reamintim că a patra tranșă cu vaccinuri antiCovid a ajuns, în această dimineață, în România. Vorbim despre 150.000 de doze, care au fost transportate pe cale aeriană, pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara. Dozele sunt distribuite la Institutul Cantacuzino din Capitală și centrelor de vaccinare din toată țara.
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunțat accelerarea campaniei de vaccinare. Astfel că după 15 ianuarie se intră în cea de-a doua etapă a vaccinării, urmând să fie făcută publică lista cu bolilor cronice care se pretează administrării serului.

Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech începând cu data de 27 decembrie 2020, când a avut loc prima administrare, a ajuns la 102.301. Numai în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 9.595. În ceea ce privește reacțiile adverse înregistrate, vorbim despre 355. Dintre acestea, 140 sunt reacții locale care presupun durere la locul injectării și 210 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.