Scandalos: Doar două din zece mașini care circulă în București sunt mai noi de zece ani!

0

Opt din zece mașini care circulă azi pe străzile din România sunt mai vechi de 10 ani, potrivit datelor oficiale ale Direcției de Înmatriculări. Iar numărul rablelor crește anual, ținând cont că românii sunt mari amatori de mașini la mâna a doua. În privința mașinilor electrice nepoluante, ritmul de achiziție este extrem de lent, informează digi24.ro.

Șefii serviciului Permise spun că la începutul lui 2021 în România erau înmatriculate aproape 9 milioane de mașini. Aproape 80% din ele sunt mai vechi de 10 ani.

În Capitală, circulă zilnic aproape 2 milioane de autoturisme și este de înțeles de ce senzorii care măsoară calitatea aerului arată poluare masivă pe marile bulevarde.

„Recunosc că și eu mi-am luat o mașină destul de veche, doar ca să învăț să conduc. Este din 2006 și am dat în jur de 2.000 de euro pe ea. Cred că este mult prea mult trafic în București și poluarea este una foarte mare”, recunoaște o tânără.

În București sunt înmatriculate aproape 1,7 milioane de autoturisme. Doar 1 la sută sunt autoturisme electrice, nepoluante.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.