Premierul Cîțu critică dur amendamentele depuse de social-democrați: „PSD vrea să scoată România din UE!”

0
Premierul Florin Cîțu a declarat, astăzi, că PSD vrea să scoată România din UE. Declarația a fost făcută în contextul discuțiilor legate de amendamentele anunțate de social-democrați la proiectul de buget pe 2021.

„Am primit lista amendamente făcute publice. Impactul bugetar de 6% din PIB la un deficit de 13%. PSD vrea să scoată România din UE și asta pentru că sursa de finanțare reprezintă contribuția pe care țara noastră o are la UE. De acolo vrea să ia PSD banii. Să ne scoată din UE”, a afirmat premierul în această dimineață, cu doar câteva ore înainte de a se prezenta în Parlament la „Ora premierului”, după ce PSD a cerut explicații despre bugetul pe anul 2021.

Florin Cîțu a insistat asupra faptului că deficitul bugetar de 7,16% nu poate fi depășit cu niciun chip și că orice amendament ce va fi depus în Parlament la legea bugetului de stat trebuie să vină și cu sursa de finanțare.

„Nu a fost depus niciun amendament până acum. Mesajul pentru colegi e același, că nu putem depăși deficitul de 7,16% din PIB”, a declarat Cîțu, răspunzând, astfel, unei întrebări legate de un amendament propus chiar de colegi de-ai săi de partid care prevede acordarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenţi.

În ceea ce privește calendarul adoptării bugetului, Florin Cîțu a afirmat că acesta depinde de Birourile permanente reunite. „Cum ajunge buget în Parlament vom vedea și calendarul. Sper să fie cât mai repede”, a precizat premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.