Avalanșă de apeluri la SMURD București din partea pacienților COVID cu simptome grave

0

SMURD Bucureşti este copleşit de apelurile pacienţilor COVID cu simptome grave şi cere ajutorul colegilor din ţară. Echipaje din 10 judeţe vin miercuri în Capitală pentru a ajuta inclusiv la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus.

În Capitală şi în Ilfov, numărul apelurilor la 112 pentru consultații, testari și simptome grave de COVID aproape că s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând la peste 2.300.

Echipaje din zece judeţe sosesc, miercuri, în Capitală pentru a ajuta inclusiv la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus, relatează Europa FM.

„În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…) Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat.

În ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări. (…) Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător.”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU București-Ulfov, Daniel Vasile, potrivit Europa Fm. 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.