România Under 21, (abia) în a patra urnă valorică la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0

România va face parte din a patra urnă valorică, alături de Franţa, Australia şi Arabia Saudită, la tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic masculin de fotbal, care va avea loc miercuri la Zurich, transmite EFE.

Din prima urnă valorică fac parte Brazilia, campioana olimpică en titre, Argentina, campioana olimpică din 2004 şi 2008, echipa gazdă Japonia şi Coreea de Sud, prezentă la toate ediţiile turneului olimpic de fotbal şi cu clasări meritorii.

În urma a doua au fost repartizate Germania, Mexicul, Spania şi Hondurasul, în timp ce urna a treia este compusă din Africa de Sud, Noua Zeelandă, Cote d’Ivoire şi Egipt.

Conform criteriilor FIFA, această distribuire s-a făcut conform punctelor obţinute la ultimele cinci turnee olimpice de fotbal (trei puncte pentru victorie, un punct pentru remiză şi zero pentru înfrângere) şi s-au luat în considerare (cu cinci puncte) selecţionatele care au câştigat turneul de calificare din confederaţiile lor.

Tragerea la sorţi se va începe cu prima urnă şi va continua până la a patra, ultima. Japonia, ca echipă gazdă, va primi poziţia A1 şi se va aplica principiul general care împiedică repartizarea a două selecţionate din aceeaşi confederaţie în aceeaşi grupă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.