Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, pune „punctul pe i”: „Sectorul 1 va avea de astăzi șansa unui buget legal, orientat pe proiecte pentru cetățeni!”

Share:

Mesajele repetate la responsabilitate, decență și respect față de cetățeni, venite din partea conducerii PNL Sector 1 și a consilierilor locali liberali, nu au rămas, din fericire, fără reacția așteptată a primarului sectorului 1, Clotilde Armand care, se pare, a înțeles că interminabilele scandaluri nu aduc nimic bun pentru cel mai bogat sector al Capitalei. Iar cetățenii (încă) așteaptă o administrație locală profesionistă, eficientă, transparentă în care principiile nu se negociază, iar interesele cetățenilor primează!

Cât timp, însă, soluțiile vor lua locul vorbelor goale, iar negocierile loiale între partenerii de Coaliție, tacticii falimentare a “băgatului pumnului în gură”, Primăria Sectorului 1 va răspunde, în sfârșit, uriașelor așteptări ale populației din sectorul 1, grav dezamăgite de prestația catastrofală a administrației PSD-Tudorache.

Liderul liberalilor din Sectorul 1, deputatul Sebastian Burduja, a anunțat, de altfel, că „de astăzi Sectorul 1 va avea de astăzi șansa unui buget legal, orientat pe proiecte pentru cetățeni”.

„Nu ne-am îndoit nicio secundă de argumentele noastre. Legea nu se negociază. Iar respectarea deciziei unei instanțe nu se discută. Mă bucur că am găsit cea mai bună soluție, după zile de consultări”, a punctat Sebastian Burduja.

„Sectorul 1 va avea de astăzi șansa unui buget legal, orientat pe proiecte pentru cetățeni. Acesta este rezultatul discuțiilor purtate în ultimele zile cu partenerii de guvernare locală de la USR PLUS. Câștigul este al cetățenilor, care vor fapte, nu scandaluri, rezultate, nu vorbe.

Probabil că mulți v-ați întrebat de ce a fost atâta vâlvă pe subiectul bugetului local în ultimele săptămâni. Nu ne-am îndoit nicio secundă de argumentele noastre. Legea nu se negociază. Iar respectarea deciziei unei instanțe nu se discută.

Mă bucur că am găsit cea mai bună soluție, după zile de consultări. În ședința de astăzi, consilierii #PNL propun un amendament important la proiectul de buget, împreună cu consilierii USR PLUS, prin care provizionăm toate sumele necesare pentru respectarea hotărârii instanței. Astfel, bugetul intră în legalitate.

De asemenea, PNL propune o serie de amendamente prin care va susține în buget câteva proiecte strategice. Cele patru spitale importante din sectorul 1, susținute până acum de administrația locală, vor primi fondurile de care au nevoie. De asemenea, primul centru integrat din România dedicat copiilor cu sindrom Down va fi construit în Sectorul 1, în curtea parohiei Mavrogheni. Pentru prima dată după mulți ani, vor fi construite creșe noi, răspunzând unei cereri importante din comunitate, iar școlile vor primi dotările pe care le-au solicitat.

Tot prin eforturile PNL va fi demarat un proiect pilot în premieră, „Sectorul 1 de verde”, prin care mai multe școli vor deveni clădiri independente din punct de vedere energetic (prin panouri solare și fotovoltaice, pompe de căldură, grădini urbane etc.). Pentru a crește calitatea vieții, PNL a alocat peste 10 milioane de lei pentru amenajarea unor spații verzi și parcări în zonele rezidențiale. Nu în ultimul rând, mai multe obiective istorice vor primi șansa unor proiecte de regenerare urbană, inclusiv clădirea Ciclop pentru zona Bulevardului Magheru.

Dialogul pe proiectul de buget, soluțiile identificate de noi pentru intrarea în legalitate și proiectele concrete puse pe masă au (re)deschis calea unei colaborări pentru binele cetățenilor sectorului 1. În acest nou cadru, prin preluarea atribuțiilor delegate viceprimarului PNL, Ramona Porumb, veți vedea noi proiecte liberale și o echipă în slujba dumneavoastră 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Ca până acum, dar cu toate instrumentele administrative pentru transformarea ideilor în fapte și rezultate.

Închei cu un gând de recunoștință pentru fiecare vot, fiecare gând de susținere și fiecare critică din toată această perioadă. Și cu speranța că #SEPOATE. Se poate prin dialog, comunicare și parteneriat bazat pe respect, onestitate și muncă.

Înainte, împreună”, a precizat, pe pagina de Facebook, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.