Ediție aniversară a Salonului Artelor Decorative  la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni va găzdui, în perioada 6 mai – 6 iunie 2021, a XIX-a ediție a Salonului Artelor Decorative, eveniment care a devenit, deja, un reper în sfera artelor vizuale.

Anul acesta muzeul aniversează 30 de ani de la înființare, iar, pentru a marca evenimentul, curatorii Cosmin Năsui și Georgiana Cozma aduc în atenția publicului, în toate secțiunile expoziționale ale Salonului, artele textile și tapiseria, puse în valoare de patru generații de artiste.

Astfel, secțiunea „Famous – artişti consacraţi” – îi are ca invitați la această ediție pe Maria Mihalache Blendea (n. 1931), pe Claudia Mușat (n. 1958) și pe Nicolae Moldovan (n. 1970).

Secțiunea „New Blood – artişti tineri” îi va aduce la întâlnirea cu publicul pe Viviana Basan, Nicoleta Blegu, Ana Bradu, Victor Costache, Alina Ioan, Teodora Ionescu, Ioana Moroianu, Marius Stanciu, Roxana Tudor și Miruna Pria.

În secțiunea History, vizitatorii o vor regăsi pe Cela Neamțu (n. 1941) cu seria „Ii”, care folosește fragmente din colajele textile pregătite și rămase neutilizate în atelierul legendarei artiste Lena Constante (1909-2005).

Portfolio Room va prezenta interviuri realizate în cadrul Centrului de resurse pentru artele decorative, lansat online și offline anul trecut, la inițiativa platformei muzeale private Post Modernism Museum și a asociației Maia. Centrul este găzduit de Muzeul Național Cotroceni și prezintă mai mulți artiști care au participat la ultimele patru ediții ale Salonului Artelor Decorative: Dorina Horătău, Anca Vintilă Dragu, Georgiana Cozma, Cela Neamțu, Ioan Nemțoi, Marian Gheorghe, Ilie Rusu, Gheorghe și Iudita Crăciun. De asemenea, în această secțiune pot fi urmărite și interviuri cu istorici și critici de artă interesați de aceste genuri și fenomene artistice, printre aceștia numărându-se Adrian Silvan Ionescu și Pavel Șușară.

Accesul publicului se va face în baza unei programări prealabile, la numerele de telefon 021.317.31.07 și 0725.51.83.81, sau prin email, la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro.

Catalogul dedicat expoziției va fi pus în vânzare la magazinul de prezentare al Muzeului Național Cotroceni.

Galeria de imagini a evenimentului va putea fi vizionată pe site-ul Muzeului Național Cotroceni http://www.muzeulcotroceni.ro/evenimente/, dar și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/muzeulcotroceni.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.