Alexandru Rafila avertizează: „Al patrulea val al pandemiei ar putea veni la începutul toamnei!”

Share:

Alexandru Rafila anunţă că este posibil ca în toamnă să ne confruntăm cu un nou val al pandemiei. Reprezentantul României la OMS a precizat că de data aceasta s-ar putea să scăpăm mai uşor dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile impuse de autorităţi.

Senatorul PSD a subliniat că este importat să ne vaccinăm şi să respectăm măsurile de restricţie impuse de autorităţi.

„Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar asa evolueaza acest tip de infecţii. Daca ne vaccinam si daca se respecta masurile, s-ar putea să scapam mai usor. Deocamdata am vaccinat doar 20 % din cetateni, ceea ce este foarte putin. Azi au fost sub 40.000.

Nu putem sa facem predictii, e posibil sa fie la inceputul toamnei. Daca ne uitam la experienta altor tari care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune”, a precizat Alexandru Rafila la România Tv.

Şi profesorul Răzvan Cherecheş spune că în toamnă este posibil să ne confruntăm cu un nou val al pandemiei.

„La toamnă, datorită sezonalității virusului respiratoriu, nu doar a SARS-COV-2, a tuturor virusurilor respiratorii, cel mai probabil, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții, mai ales în județele cu procent mic de persoane vaccinate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.