Spitalul Foisor revine la statutul de unitate medicala non-COVID

0

Ioana Mihăilă a declarat, sâmbătă, că spitalul Foişor a revenit la statutul de unitate medicală non-COVID. Ministrul Sănătăţii a mai precizat că săptămâna viitoare va fi finalizat un ordin ce va permite Direcţiilor de Sănătate Publică să reavizeze spitalele în funcţie de incidenţă şi de numărul de paturi ocupate.

„Săptămâna aceasta am avut discuții atât cu managerii spitalelor din țară, cât și cu DSP-urile, și am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru, așa încât să stabilim niște criterii și niște trepte clare care, raportat la incidența din județul respectiv și raportat la numărul de paturi de Terapie Intensivă ocupate, să ne dea liniile și timpii în care putem să reducem numărul de paturi Covid și să creștem numărul de paturi pentru pacienții non-Covid”, a declarat Ioana Mihăilă, la Giurgiu.

De asemenea, ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că săptămâna viitoare va fi adoptat acest ordin, în aşa fel încât „DSP-urile să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiții”.

De asemenea, Ioana Mihăilă a anunțat că Spitalul Foișor a revenit la statutul non-Covid.

„Foișorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP și pacientul care exista a fost menținut în izolator”, a mai spus Mihăilă, conform Ştiripesurse.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.