Eurodeputatul PPU (s-l), Maria Grapini, mesaj la 132 de ani de la trecerea în nemurire a Poetului nostru național Mihai Eminescu:” În ziua în care vom uita de Eminescu, vom uita de țară!”

0

132 de ani de la trecerea în nemurire a Poetului nostru național Mihai Eminescu. „Poetul nepereche”a intrat în eternitate, la vârsta de 39 de ani, în casa de sănătate a medicului Şuţu din București. „Luceafărul poeziei românești” este înmormântat, la Bucureşti, în Cimitirul Bellu.

În context, europarlamentarul PPU(s-l) , Maria Grapini, a transmis un scurt mesaj:

“Eminescu este unic în lume și merită respectul fiecărei generații în parte! În ziua în care vom uita de Eminescu, vom uita de țară! Lui Eminescu trebuie să-i aducem un urias omagiu în fiecare zi, iar vasta sa operă trebuie predată în școli”, a precizat Maria Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, pe Mihai Eminescu l-a entuziasmat iubirea de patrie, dragostea faţă de popor al cărui fiu era, dând dovadă de un profund patriotism şi de o mare dragoste de ţară.

Nețărmurita dragoste a poetului pentru patrie se desprinde clar din poeziile sale, “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” definind doar o mică parte din uriașul patriotism al lui Mihai Eminescu.

„Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,

Țara mea de glorii, țara mea de dor,

Brațele nervoase, arma de tărie,

La trecutu-ți mare, mare viitor!

Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,

Dacă fiii-ți mândri aste le nutresc;

Căci rămâne stânca, deși moare valul,

Dulce Românie, asta ți-o doresc!”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.