Medicul Adrian Marinescu avertizează: Pandemia nu s-a terminat!

1

Medicul Adrian Marinescu a declarat că numărul pacienților internați cu COVID-19 a scăzut cu 80%, în această perioadă, precizând că doar în România oamenii mai poartă mască în locuri în care nu mai este obligatorie.

Adrian Marinescu a declarat că deşi numărul pacienţilor internaţi cu covid a scăzut cu 80 la sută, pandemia nu s-a terminat. Medicul spune că în toamnă numărul infectărilor cu tulpina indiană ar putea fi destul de mare.

„Pandemia nu s-a încheiat, dar există nuanțe. Din punct de vedere științific, nu este o ușă pe care o poți închide. (…) Când a apărut prima dată varianta din Marea Britanie a fost un interval de două luni, două luni și jumătate până am avut cazuri peste tot. Acum dacă vorbim despre tulpina indiană, ne putem gândi că la toamnă va fi un număr mare de infectări, dar asta nu înseamnă o presiune pe sistemul medical.

Trebuie să gândim la rece. Aș face cu mai mult calm lucrurile astea. Să ne aducem aminte de discuția legată de suprafațe, ce nebunie era. Aș pleca de la ideea că o infecție virală poate ridica probleme, pentru că sunt imprevizibile, afectează organismul”, a precizat medicul la Aleph News.

Madicul infecţionist a mai precizat că în plan psihologic, în loc să ne apropie, pandemia ne-a îndepărtat.

„Apropo de oameni care poartă masca în momentul în care nu ar mai fi nevoie, se întâmplă doar în România. Ne întoarcem tot la panică și la faptul că lucrurile au fost imprevizibile și nu sunt foarte clare”, a mai precizat Adrian Marinescu.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Dacă au stabilit ăștia și pe ce deficiențe de imunitate s-a manifestat mai evident infecția cu sars-cov , ?
    Remarcați și că la o antibiogramă se verifică la ce sunt rezistente bacteriile și la ce sunt sensibile, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.