Joe Biden critică dur opoziția republicană: „America trece în prezent printr-o încercare de a submina şi de a suprima dreptul de vot!”

0

Preşedintele american, Joe Biden, a criticat într-un discurs opoziţia republicană pe care a acuzat-o că desfăşoară un „atac împotriva democraţiei” prin modificăril aduse legislației electorale în care încearcă „să submineze” dreptul de vot, în special în cazul afroamericanilor, informează AFP.

„America trece în prezent printr-o încercare de a submina şi de a suprima dreptul de vot”, a spus Biden într-un discurs la Philadelphia, denunţând un „atac împotriva democraţiei, un atac împotriva libertăţii”.

Președintele SUA a vorbit despre „cel mai important test pentru democraţia noastră de după Războiul Civil” din secolul al XIX-lea.

În Philadephia, oraşul în care au văzut lumina zilei Declaraţia de Independenţă şi Constituţia americană, preşedintele democrat a apreciat că protejarea accesului la vot este „provocarea timpurilor noastre”, conform Agerpres.

După alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, republicanii au inițiat mai multe proiecte de lege în statele pe care le controlează, despre care democrații susțin că limitează accesul la vot al minorităților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.