Andreea, sora mai mică a Crinei Pintea, face lotul pentru următoarele Jocuri Olimpice: ”În 2024 o să fim amândouă pe teren la națională”

Share:

Pivotul ”tricolorelor” mici crede că este doar o chestiune de timp până se va alătura primei reprezentative de handbal, unde va face pereche cu sora sa, Crina Pintea. Transferată la CSM București, Andreea Ailincăi nu a ”prins-o” pe Crina la ”tigroaice”, după ce aceasta a ales să revină la Gyor.

Naționala de handbal de tineret a terminat Campionatul European pe locul 5, la doar un pas de medalii, iar fetele sunt încântate de saltul valoric făcut.

”Atmosfera a fost bună între noi, am fost foarte unite, ne-am susținut foarte mult și ne-am încurajat, iar acest lucru cred că ne-a ajutat mult să obținem rezultate bune.Ne așteptam să ne prezentm bine, ne doream să luăm medalie, dar ne bucurăm și pentru locul 5,  am făcut un salt mare de la locul 11 de la ediția trecută a Europenelor, la locul 5  acum” – Andreea Ailincăi, componentă a naționalei de handbal tineret a României.

Pivotul tineretului, Andreea Ailincăi, (18 ani) și-a făcut deja planurile pe o perioadă mai lungă la echipa națională, acolo unde vrea să se lupte pentru titularizare cu Crina Pintea, sora ei mai mare.

”Crina mi-a zis să muncesc mult, să trag de mine chiar dacă nu mai pot. Îmi doresc să o întrec pe Crina. Mă gândesc că poate în 2024 o să fim amândouă la națională la JO. Sper să-mi îndeplinesc acest vis, să fim noi două la națională, eu rezerva Crinei sau invers” – Andreea Ailincăi, componentă a naționalei de handbal tineret a României.

Confruntarea surorilor, în Liga Campionilor

Până la duelul pentru primul șapte la națională, Andreea trage tare la antrenamente zi de zi la noua sa echipă de club, CSM București, campioana României, de la care Crina a plecat în această vară la Gyor.

”Fetele m-au primit foarte bine, sunt foarte înțelegătoare, sunt convinsă că o să-mi meargă bine la CSM București. Sper să ajut echipa cât mai mult și să câștigăm Liga Campionilor în acest sezon. Chiar mă gândeam că o să mă duelez cu Crina în anumite meciuri și îmi imaginam cum o să ne batem pe semicerc, nu o să am milă de ea, câștigă întotdeauna sora mai mică” – Andreea Ailincăi, componentă a naționalei de handbal tineret a României.

Foto: arhiva personală

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.