Echipa naţională de rugby a României, partide amicale cu Uruguay și Tonga pe Stadionul Arcul de Triumf

0

Echipa naţională de rugby a României va disputa două meciuri amicale cu Uruguay şi Tonga, în 6 şi 21 noiembrie pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, informează, marţi, site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby (FRR).

„World Rugby a anunţat oficial meciurile test care vor avea loc luna viitoare, astfel pe 6 noiembrie, România va întâlni Uruguay, iar pe 21 noiembrie, Tonga. Partidele se vor disputa pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, începând cu ora 17:30. Acestea vin să completeze programul competiţional al ‘stejarilor’ din luna noiembrie. România mai are de disputat un meci restanţă din actuala ediţie a Rugby Europe Championship, cu Ţările de Jos, partidă care va avea loc pe 13 noiembrie”, se arată pe site-ul citat.

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a declarat că partidele amicale vor oferi tinerilor componenţi ai primei reprezentative şansa de a juca împotriva unor echipe puternice.

„Mă bucur foarte tare că România are din nou trei meciuri în luna noiembrie, chiar dacă unul este restanţă din Rugby Europe Championship. Este important să avem aceste partide la nivel internaţional, să ne regăsim cadenţa şi să oferim jucătorilor din tânăra generaţie pe care o avem la echipa naţională oportunitatea de a evolua împotriva unor echipe puternice. Avem nevoie să confirmăm trendul ascendent arătat la meciul cu Argentina din vară. Pentru mine, cel mai important meci este cel cu Ţările de Jos, pentru că el contează pentru calificarea la Cupa Mondială. ‘Stejarii’ vor avea parte de două săptămâni de cantonament şi sper să fie în cea mai bună formă la ora meciului”, a spus Petrache.

România (locul 18 în ierarhia mondială) şi Uruguay (locul 17) s-au întâlnit de nouă ori, 7 victorii revenind ‘stejarilor’, una sud-americanilor, înregistrându-se şi un rezultat de egalitate. Ultima întâlnire dintre cele două selecţionate, disputată pe Stadionul Ghencea în 2018, a fost câştigată în premieră de sud-americani, 27-20.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.