Sorin Grindeanu îl „pulverizează” pe Cătălin Drulă: Întârzierea lucrărilor la autostrada Ploieşti-Braşov se datorează fostului ministru!

Share:

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a explicat duminică seară că lucrările la segmentul de autostradă Ploieşti-Braşov au şanse foarte mici să fie demarate în următorii 5 ani şi a explicat şi motivul.

Sorin Grindeanu a explicat că întârzierea lucrărilor la autostrada Ploieşti-Braşov se datorează fostului ministru Cătălin Drulă (USR), în mandatul căruia s-a desfăşurat licitaţia pentru acest proiect, câştigătorul având termen de 30 de luni pentru studiile de fezabilitate, iar pentru proiectare încă 42 de luni.

„În acest moment – ca să știm cum stăm și de unde am preluat gestiunea Ministerului Transporturilor pe acest proiect, dezvoltarea autostrăzii Ploiești-Brașov – undeva la începutul anului (n.r. 2021) a fost scos la licitație – era altcineva ministru (n.r. Cătălin Drulă) – caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate și proiectare pe Ploiești-Brașov. Acea licitație s-a încheiat, caietul de sarcini sunând așa: pentru studiul de fezabilitate – 30 de luni, pentru proiectare – 42 de luni. Ați auzit bine. Asta este situația pe care am preluat-o acum. Înainte de a veni eu a fost desemnat câștigătorul acestei licitații în forma despre care v-am spus. Sigur că îmi doresc să am discuții cu el și să găsesc înțelegerea la acest câștigător pentru a scurta termenele. Cu asta mă lupt în acest moment”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi24.

Rugat să confirme dacă asta înseamnă că nici în următorii cinci ani nu va începe construcția autostrăzii, ministrul a răspuns:  „La modul în care s-au întâmplat lucrurile înaintea mea și dacă nu găsim dialog cu cei care au câștigat (licitațiile) să considere prioritate această autostradă – ei câștigând licitațiile în termeni legali – din păcate, vă spun că nu sunt șanse (în următorii cinci ani).

Eu sunt totuși un om optimist și încerc să găsesc soluții și am convingerea că putem găsi. Nu e un tronson simplu, să ne înțelegem. Nu e construcție la câmpie, dar am această situație dată, pe care am găsit-o când am venit. E de datoria mea să încerc să găsesc soluții mai rapide și sper să am un dialog. Poate prin dialog reușim să-i convingem să scurteze toate aceste termene și să considere acest proiect un proiect prioritar chiar și pentru ei”, a explicat ministrul transporturilor.

El a spus că nu e singurul exemplu de termene foarte lungi prevăzute în caietul de sarcini. Tot la începutul anului s-a scos la licitație un studiu de fezabilitate, fără proiectare, pentru Craiova-Lugoj, iar în caietul de sarcini – doar acest studiu de fezabilitate – este prevăzută o durată de patru ani. „Lucrez cu marfa clientului în acest moment”, a punctat ministrul Sorin Grindeanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.