Nicușor Dan rezolvă problemele lăsate de Gabriela Firea. Acord pentru ca datoria de 165 de milioane de lei către compania Otokar să fie eşalonată pe o perioadă de trei ani!

Share:

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, vineri, că a ajuns la un acord pentru ca datoria de 165 de milioane de lei către compania Otokar să fie eşalonată pe o perioadă de trei ani. Edilul Capitalei susţine că, astfel, bugetul Primăriei Capitalei este degrevat de o „datorie curentă importantă”.

Edilul Capitalei a precizat că a ajuns la un acord cu reprezentanţii companiei turceşti care ” ar fi putut să blocheze conturile primăriei în orice moment” pentru a recupera datoria de 165 de milioane de lei.

„Am rezolvat azi una dintre bombele lăsate de fosta administrație a Capitalei. Gabriela Firea a cumpărat autobuzele Otokar, însă din anul 2019 nu a mai plătit nimic. A rămas un rest de plată de 165 milioane de lei.

După luni întregi de discuții, am semnat astăzi o eșalonare pe 3 ani a datoriei către Otokar, pe care urmează să o plătim în 36 de rate lunare. Degrevăm astfel bugetul de o datorie curentă importantă, care ne-ar fi creat mari dificultăți. Otokar, la rândul său, a cesionat creanța către Unicredit, către care vom plăti ratele lunare.

Mulțumesc consilierilor generali din majoritate care m-au mandatat în ultima ședință de consiliu să semnez tranzacția. Mulțumesc Otokar și Unicredit pentru tot efortul din aceste luni și în special Otokar, care ar fi putut să blocheze conturile primăriei în orice moment, dar nu a făcut-o”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

În urmă cu două zile, Gabriela Firea, prim vicepreşedinte PSD, anunţa că Nicuşor Dan este obligat să plătească despăgubiri de peste 300.000 de euro unui investitor „care așteaptă de aproape un an un document semnat de primarul general”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.