Nicușor Dan, o nouă promisiune onorată. Trenul metropolitan, testat de primarul general!

Share:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a testat, joi, trenul metropolitan pe patru rute feroviare din jurul Capitalei. Transportul de mare capacitate ar reprezenta, potrivit edilului, una dintre cele mai eficiente soluţii pentru defluidizarea traficului din Capitală.

Edilul a precizat că, pentru funcţionarea trenului metropolitan, în prima fază va fi folosită infrastructura de cale ferată existentă în acest moment în jurul Capitalei, urmând ca, ulterior,  cu ajutorul Ministerului Transporturilor, să se realizeze lucrări de modernizare şi conectarea la celelalte mijloace de transport public.

Cele patru trasee feroviare pe care a circulat trenul de probă au fost:

– Bucuresti Nord – Chitila – Buftea – Periş – Crivina şi retur;

– Bucuresti Nord – Bucurestii Noi – Chiajna – Bucuresti Vest;

De azi a devenit operaţională integrarea tarifară a trenului de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu transportul public de suprafaţă şi de subteran din Bucureşti. Cu această ocazie, am făcut o călătorie cu trenul de probă pe 4 rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan.

Ulterior, tot în colaborare cu autorităţile centrale, ne dorim să investim în achiziţia de trenuri, în construirea de noi segmente şi staţii de cale ferată, pentru a extinde traseele pe care va funcţiona trenul metropolitan. Susţin acest proiect pentru că e una dintre soluţiile importante pentru rezolvarea problemei traficului în Bucureşti„, a precizat primarul general pe Facebook.

La începutul lunii ianuarie, Nicuşor Dan a purtat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor despre extinderea magistralei de metrou M4 şi despre trenul metropolitan, proiect al cărui studiu de prefezabilitate se apropie de final.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.