Producătorii agricoli trag un semnal de alarmă: Prețurile alimentelor s-ar putea tripla la primăvară!

Share:

Producătorii agricoli avertizează că preţurile alimentelor s-ar putea tripla în primăvară. Acesţia spun că dacă într-o lună Guvernul nu ia măsuri, efectele vor fi foarte grave, de necontrolat.

Potrivit datelor INS, în ultimul an alimentele s-au scumpit cu peste şapte la sută. În topul scumpirilor se află uleiul, cartofii şi mălaiul. Ministrul Agriculturii dă vina pentru acest val de scumpiri pe criza energetică.

„Scumpirile la energie și gaze naturale și modul haotic în care s-a liberalizat piața energetică a cauzat un bulgăre care s-a tot rostogolit și lovește tot mai multe sectoare.”, a spus ministrul Adrian Chesnoiu.

Producătorii agricoli avertizează că preţul alimentelelor s-ar putea tripla în următoarele săptămâni

„S-ar putea să se și tripleze. Problema este că puterea de cumpărare nu există. Noi putem să le triplăm, dublăm, să le facem de 10 ori mai mari. Cine mai cumpără? Dacă într-o luna Guvernul nu intervine rapid nu vom avea nici produse de la micii producători, vom avea închideri masive de afaceri, vom avea șomaj. Va fi un efect atât de mare pe care nu-l va mai controla nimeni”, spune Ștefan Nicolae, președinte Agrostar, potrivit Digi24.

Economiştii Băncii Naţionale estimează că preţurile la alimente vor creşte treptat, astfel că în aprilie am putea avea o inflaţie de 11,2%.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.