Ministrul Muncii, Marius Budăi, îl pune la punct pe Florin Cîțu: Trebuie să ne permitem o nouă majorare a pensiilor şi trebuie să facem ce putem noi, cât de puţin!

Share:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi dă o replică dură lui Florin Cîţu după  l-a acuzat că „îi amăgeşte pe români”.

„Nu ştiu. Nu prea înţeleg la ce se referă. Chiar am încercat şi noi chiar încercăm de la nivel de Guvern să discutăm acest aspect (renegocierea PNRR). Dacă cineva a greşit şi a trecut acolo un procent asumat până în 2070, nu înseamnă că trebuie să păstrăm acest lucru.

Nu dau nimănui nicio speranţă pe care să nu o putem îndeplini. Ceea ce comunic tot timpul este că atunci când vom avea o decizie luată în coaliţie de eventuale majorări o vom comunica public. N-am minţit cu nimic!”, a precizat Marius Budăi, la România TV.

„Nu cred că majorarea din ianuarie este nulă. Închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă noi, PSD, am fi tras acea dungă roşie pentru programul social. Trebuie să reprezinte grija continuă a oricărui Guvern pentru îmbunătăţirea vieţii părinţilor şi bunicilor noştri, dar cu respect vă spun că voi comunica ceva după ce decizia va fi luată în coaliţia politică.

Trebuie să ne permitem o nouă majorare a pensiilor şi trebuie să facem ce putem noi, cât de puţin. Ăsta e rolul nostru la guvernare, însă într-adevăr nu e o situaţie confortantă pentru întreaga Europă, nu numai pentru România, pe o criză de securitate, un război la graniţele noastre, suprapusă această criză peste o criză financiară, suprapusă peste o criză din sănătate. Nu e o situaţie confortabilă, dar trebuie să reprezinte grija permanentă a oricărui Guvern”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.