Ministrul Muncii, Marius Budăi, implicare totală: Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă și că aceste categorii de persoane vulnerabile trebuie sprijinite!

0

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi precizări privind pachetul de măsuri sociale care i-ar ajuta pe români să facă mai uşor faţă preţurilor mari. Marius Budăi a dezvăluit dacă va creşte sau nu salariul minim cu 200 de lei şi ce se întâmplă cu majorarea pensiilor.

„Traversam o perioada grea. Dupa o criza sanitara s-a suprapus o criza economica, după care o criză de securitate la granita noastră, care adânceste criza economică. Grija principala a oricarui Guvern ar trebui sa fie categoriile vulnerabile.

Trebuie sa ne asiguram ca nimeni nu este lasat in urma si ca aceste categorii de persoane vulnerabile trebuie sprijinite. Pe langa masurile luate, trebuie sa venim si cu alte masuri care sa le asigure cetatenilor o traversare mai usoara a acestei perioade. Avem în vedere acele vouchere pentru alimente, vouchere pentru elevii cu burse sociale, cresterea valoriii tichetelor de masă.  Trebuie să venim şi in sprijinul trasportatorilor, al oamenilor de afaceri. Să facem un pachet denumit sprijin pentru România”, a declarat Budăi la România Tv.

Ministrul Budăi a mai declarat că sunt discuţii pentru majorarea salariului minim pe economie cu 200 de lei.

„Avem aceste discutii. Au fost transate o parte din ele. Speram ca maine sa le avem tranşate  pe toate, pentru a le putea adopta in termen cat mai scurt prin ordonante de urgentă.

Ne dorim sa sprijinim în primul rand cetatenii vulnerabili. Recent am beneficiat de vizita comisarului de munca la nivel european. Am stabilit ca trebuie sa flexibilizam si ssa nu asiguram o saracie in românia pana în anul 2070”, a mai spus ministrul Budăi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.