Campania de împăduriri de primăvară a Romsilva, în grafic. Peste 15 milioane de puieți forestieri, deja plantați!
În mai puțin de cinci luni de la preluarea mandatului de director general al Regiei Națională a Pădurilor-Romsilva, George Mierliță a demonstrat că își respectă toate angajamentele asumate în fața mass-media la conferință de presă de la instalarea în funcție.
De la lemnele de foc pentru populație, la reducerea tăierilor ilegale (și așa extrem de redusă în pădurile proprietate publică a statului!), până la campania de împăduriri și eficientizarea actului de management, toți indicatorii de performanță, de etapă, stabiliți de CA al Romsilva, au fost atinși de noul director general.
Concret, în campania de împăduriri de primăvară din acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că va planta circa 19 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii, și va regenera 10.244 hectare fond forestier de stat, din care 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 prin regenerare artificială, adică lucrări de împăduriri.
Până în acest moment, Romsilva a atins toți indicatorii, de etapă stabiliți, reușind să planteze 15,2 milioane puieți forestieri; să realizeze lucrări de împăduriri pe 2.851 hectare; să realizeze lucrări de înființare a perdelelor forestiere pe 90 hectare; să efectueze regenerări naturale pe 6.731 hectare; să realizeze lucrări de completări pe 1.307 hectare și nu în ultimul rând să realizeze lucrări de refaceri pe 173 hectare.
În total, până în prezent, Romsilva a regenerat 9.672 hectare fond forestier de stat.
În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.