Campioană și la superstiții! Andreea Dragoman: ”Nu-mi simt mâna, dacă nu port multe brățări”!

Andreea Dragoman, multiplă medaliată la competițiile continentale și mondiale la tenis de masă, ține foarte mult la obiectele care, spune ea, îi aduc noroc.

Iar acest lucru presupune, printre altele, purtarea a numeroase brățări pe mâna stângă.

Campioană europeană la U21, mondială la juniori și componentă a naționalei feminine de tenis de masă, Andreea nu se desparte de bijuteriile ei preferate nici în timpul turneelor, asta cu toate că oponentele ei pot fi deranjate de zgomotul brățărilor.

„Dacă nu le am pe mână, nu-mi simt mâna și nu sunt confortabilă, le port mereu. Una dintre brățări face zgomot și se aude puternic, mereu adversarele se uită la mine, dar nu  știu dacă și cât le afectează” – Andreea Dragoman, campioană europeană U21 și mondială de juniori la tenis de masă.

Andreea nici nu știe de unde a început „nebunia” cu aceste bijuterii, dar spune că are acasă câteva zeci.

„Îmi plac foarte mult, de mică le-am primit cadou, indiferent de ocazie, îmi cumpăr și eu o grămadă, fie din metal, fie din ațe” – Andreea Dragoman, campioană europeană U21 și mondială de juniori la tenis de masă.

Andreea nu se desparte nici de o banderolă primită de la jucătorul ei preferat, Timo Boll, și o minge cu inițialele ei, cu care a câștigat Masterul Spaniei.

Îi pare rău de sportivii excluși din competiții

Războiul din Ucraina declanșează în continuare reacții în lanț și în lumea sportului, iar tenisul de masă nu face excepție. Sportivii din Rusia și Belarus nu participă la turnee, iar celor din Ucraina numai la meciuri nu le stă capul.

Andreea Dragoman îndeamnă la solidaritate și regretă situația în care ei se află.

„Trebuie să facem tot posibilul să fim alături de sportivii care se confruntă cu aceste probleme. Nu știu ce ar putea face lumea sportului ca acest război să se termine, dar un front comun împotriva acțiunilor Rusiei se poate face” – Andreea Dragoman, campioană europeană U21 și mondială de juniori la tenis de masă.

A pierdut șirul medaliilor cucerite

Andreea Dragoman, 22 de ani, este una dintre reprezentantele noului val în tenisul de masă românesc. Fata a început acest sport la vârsta de 7 ani și spune că nu s-ar vedea făcând altceva! Andreea a pierdut șirul medaliilor și trofeelor pe care le-a câștigat de-a lungul timpului.

Din 2011, de când a cucerit titlul european la minicadete la simplu, sportiva a înregistrat rezultate de marcă în fiecare an. În 2012, și-a apărat cu succes titlul la simplu la Campionatul European de minicadete, iar în 2013 s-a clasat pe locul 3 în proba de dublu, la Campionatul European.

În 2014 a făcut parte din echipa care a urcat pe prima treaptă a podiumului continental. Tot în 2014 a fost numărul 1 Top 10 Europa cadete, performanță reeditată în 2015, an în care a obținut și medalia de bronz la simplu, la Campionatul European.

În 2016, considerat cel mai bun an al său în competiția junioarelor, a ocupat locul 2 în Top 10 Europa și a fost a treia în Grand Final.

Andreea este campioană mondială în proba de dublu alături de Adina Diaconu, performanță realizată la Campionatul Mondial de Juniori din Africa de Sud, de la Cape Town, din 2016.

De asemenea, mai are în palmares o medalie de argint la Campionatul European de Tineret, aur la dublu mixt cu Rareș Șipoș la europeanul de U21, din 2021, unde a obținut și bronzul la simplu.

Visul Andreei este să participe cu echipa națională feminină de tenis de masă a României la următoarea Olimpiadă de peste 4 ani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.