Alexandru Rafila îl ironizează pe Raed Arafat: „Eu am fost deschis la dialog, domnul Arafat se intervieva singur”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu a renunţat la ideea transferării serviciului de medicină de urgenţă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne către instituţia pe care o conduce, şi îl acuză pe Raed Arafat că refuză dialogul pe această temă.

Alexandru Rafila a susținut o serie de declarații după vizita pe care a întreprins-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București cu prilejul Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă.

Rafila a comentat propunerea de act normativ, inițiat de Ministerul Afacerilor Interne prin care se reglementează activitatea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ministrul Sănătății a precizat că propunerea de lege care stabilește cadrul de organizare și funcționare a Ministerului Afacerilor Interne a rămas în așteptare. El a subliniat că prin acest act normativ se reglementează inclusiv aspecte care țin de activitatea Ministerului Sănătății, mai exact de felul în care funcționează SMURD. Alexandru Rafila a acuzat lipsa de dialog cu Raed Arafat pentru a clarifica această situație.

„Nu putem să transferăm atribuțiile Ministerului Sănătății către un alt minister care are cu totul alte atribuții decât cea de asigurare a asistenței medicale. Nu am avut interlocutori, deși am fost deschis la dialog. Eu nu prea fac dialoguri pe Facebook. Iar singurele remarci au fost pe Facebook sau în interviuri care s-au desfășurat în biroul doctorului Arafat. Singur se intervieva și explica care sunt elementele legate de medicina de urgență”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat că fiecare minister trebuie să-și respecte propriile atribuții. El a dat ca exemplu Ministerul Sănătății care nu poate iniția un regulament prin care să-și asume atribuții privind salvarea oamenilor de pe mare, dat fiind că nu are atribuții în domeniu.

„Am susținut acest punct de vedere și trebuie asumat în coaliție și nu putem schimba rolul ministerelor. De exemplu să venim cu un regulament de organizare, o lege de funcționare a Ministerului Sănătății care să se ocupe de salvarea oamenilor pe mare. Nu este rolul Ministerului Sănătății să se ocupe de salvarea oamenilor aflați în pericol pe mare. Aceasta nu este o abordare constructivă și cred că toată lumea s-a convins de justețea punctului de vedere al Ministerului Sănătății”, a comentat Alexandru Rafila.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.