SUA au confiscat patru dintre iahturile de lux ale lui Putin

Share:

SUA confiscă iahtul cu care s-au plimbat anul trecut Putin și Lukașenko. Noi sancțiuni împotriva oficialilor și oligarhilor ruși.

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a anunţat o nouă rundă de sancţiuni împotriva Rusiei, vizând o companie de administrare a iahturilor şi pe proprietarii săi, descriindu-i ca parte a unui sistem corupt care permite elitelor ruse şi preşedintelui Vladimir Putin să se îmbogăţească. Compania Imperial Yachts, deţinută de Evgeniy Kochman, dar şi Maria Zaharova, miliardarul Alexei Mordashov şi violoncelistul Serghei Roldugin, vechi prieten al preşedintelui rus, sunt vizaţi de noile sancţiuni, relatează The New York Times.

Imperial Yachts, companie care furnizează servicii în industria iahturilor cu sediul în Monaco, este deţinută de Evgeniy Kochman, născut la Moscova. Departamentul de Trezorerie a precizat că Evgeniy Kochman şi compania sa furnizează servicii în industria iahturilor ”elitelor Rusiei, inclusiv celor din cercul apropiat al preşedintelui Putin”. Imperial Yachts face afaceri cu cel puţin o persoană sancţionată.

Departamentul de Trezorerie a identificat şi patru iahturi care ar aparţine preşedintelui Putin, respectiv Shellest, Nega, Graceful şi Olympia. Liderul rus ar fi folosit iahtul Nega pentru a călători în nordul Rusiei, iar cu iahtul Shellest călătoreşte periodic la palatul său de la Marea Neagră. În schimb, SUA nu au vizat iahtul Scheherazade, o navă asociată companiei Imperial Yachts, despre care serviciile de informaţii americane susţin că a fost construită pentru uzul lui Putin.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.