Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, informează cetățenii: România poate primi, prin PNRR, fonduri suplimentare de 700 de milioane de euro, dacă Guvernul va trimite urgent documentația cerută de CE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Informarea cetățenilor în privința unor decizii importante care privesc România a reprezentat o prioritate absolută pentru europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D.

De această dată, eurodeputatul Grapini le aduce la cunoștință românilor propunerea legislativă ce vizează modificarea Regulamentului de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență pentru a include capitolele REPowerEU.

Concret, este vorba de alocarea de către Comisia Europeană a unui pachet total de 20 de miliarde de euro, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, din care României îi vor reveni 700 de milioane de euro.

În context, europarlamentarul umanist atenționează Guvernul României că, pentru a primi aceste fonduri suplimentare, trebuie să trimită, urgent, documentația solicitată de Comisia Europeană. Astfel, Guvernul trebuie să pregătească proiectele în domeniu, pentru a putea fi propuse, în varianta modificată a PNRR.

Aceste fonduri sunt menite să sprijine statele membre pentru a înlătura blocajele actuale din infrastructura gazelor naturale, pentru implementarea energiei din surse regenerabile și pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și a sectorului industrial.

De menționat faptul că acest pachet financiar, ce va fi adoptat în Parlamentul European în luna noiembrie, ca să intre în vigoare până la finele acestui an, va fi asigurat din sistemul de comercializare a certificatelor de emisii și va fi pus la dispoziția statelor membre sub formă de sprijin financiare nerambursabil.

Propunerea legislativă propune că fiecare plan de redresare și reziliență trebuie să conțină un nou capitol REPowerEU, cu reforme și investiții specifice care să sprijine îmbunătățirea infrastructurii și a instalațiilor energetice. Între proiectele de interes comun în domeniul gazelor, care vor fi finalizate în următorii ani, se numără proiectele de stocare din Europa de Est (România, Bulgaria, Grecia.)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.