În corul de proteste al useriștilor și al liberalilor, ministrul Budăi continuă lupta pentru majorarea pensiilor!

Share:

Din păcate, tripla criză cu care ne confruntăm și anume cea pandemică, cea energetică și cea generată de războiul din Ucraina, îi afectează, în primul rând, pe pensionari, pe cei care sunt loviți în plin, tot mai puternic, de scumpirile în lanț.

Actualul ministru pesedist al Muncii, Marius Budăi, rămâne unul dintre puținii demnitari care a încercat, din prima zi a mandatului, să majoreze pensiile românilor, blocate de decizia antinațională a guvernării USR-PNL, care a fixat, în PNRR, acel cuantum maximal de 9,4% din PIB alocat pensiilor.

Cât iubesc Drulă&co, pensionarii, se știe foarte bine. Din fericire, actualul ministru al Muncii, Marius Budăi, susținut de Marcel Ciolacu și ceilalți lideri PSD, încearcă să salveze o situație disperată. Este greu să obții o renegociere a PNRR. Birocrații de la Bruxelles nu vor, în niciun caz, să dechidă o Cutie a pandorei. Cu toate acestea, renegocierea PNRR reprezintă o uriașă miză pentru Marius Budăi. Demagogie. Vorbe goale. Înșelarea pensionarilor. Acuzele la adresa lui Marius Budăi sunt pe măsură. Sunt deranjante. Chiar dacă, însă, pare o luptă cu morile de vânt, în condițiile unui buget greu lovit de pandemie și războiul din Ucraina, Marius Budăi continuă să spere că pensionarii vor primi, măcar în al doisprezecelea ceas, ceea ce merită după o viață de muncă.

Problema pensiilor reprezintă, de peste trei decenii, o problemă stringentă pentru milioane dintre seniorii României. Exceptând categoria pensiilor speciale, nerezolvată, din păcate, de niciuna dintre guvernările care au condus România, marea majoritate a pensionarilor continuă să aibă dificultăți serioase în a trăi, decent, de la o lună la alta.

Rămâne, însă, uriașul pariu al lui Marius Budăi și al colegilor săi de partid în direcția majorării pensiilor. Este greu, dar nu imposibil…

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.