Weekend Junction de jazz, muzică de cameră și dialog destupat despre artă și educație în Brașov
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România a rezervat acest weekend celor care iubesc să descopere legăturile inefabile ce se creează spontan între diferite ramuri ale artei. În serile de 4, 5, și 6 noiembrie în Brașov va avea loc Weekend Junction, un nou format de eveniment conceput pentru empatie, conexiune și numitorul comun dintre public și artiști.
Programul este o invitație de a descoperi nuanțele toamnei prin jazz, muzică de cameră și lied, dar și printr‐un dialog constructiv despre evoluția artei în pandemie și valențele din prezent ale educației în România.
Programul Weekend Junction by UCIMR
Vineri, 4 noiembrie, ora 20:00,
Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)
Jazz Evening: Marina Arsene Trio
Una din vocile de marcă ale noii scene de jazz va recompune standardele muzicii în acord cu inovația stilului contemporan.
Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17:00,
Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (Bd. Eroilor nr. 29)
Recital cameral: Andreea Nistor – vioară, Angela Ioana Gheorghiu – voce, Clementina Ciucu Ristea – pian.
Dimensiuni clasice ale inovației în universul comun dintre Beethoven, Enescu și creația autentică românească aleasă de Tiberiu Brediceanu.
Duminică, 6 noiembrie, ora 12:00,
Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)
Conferință Arts District. Moderator: Sebastian Crăciun.
Invitați: Horia Mihail, pianist și Cristian Oroșanu, dirijor
Un dialog deschis despre puterea colectivă a creației și adevăratele repere din perioada pandemiei, care au generat noi modele ale educației.
Prima ediție Weekend Junction și‐a propus să ofere celor prezenți un cumul fascinant de energie creată de apropierea artei, începând cu romantismul și optimismul jazzului standard potrivit sezonului, continuând cu genii ale inovației, pentru a discuta apoi despre prezentul inspirat.
După tot acest demers, scopul cel mai înalt al proiectului rămâne acela de a oferi fiecărui spectator prilejul de a forma noi conexiuni de idei, pentru o nouă garderobă culturală de toamnă, plină de culoare.
Parteneri: Programul OTA derulat de UCIMR în sprijinul tinerilor artisti excepționali, Exces Music, Universitatea Transilvania din Brașov, Hub 2068, Asociația Pro Valores, EnjoyTV România, Zile și Nopți, Arts District.
Despre UCIMR
Asociația Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică cu peste 10.000 membri la nivel național și o activitate de peste 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Activitatea UCIMR vizează atât promovarea tinerelor talente, cât și a muzicienilor de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.
În fiecare an, prin intermediul proiectelor derulate, cca. 200 de tineri interpreți se bucură de colaborări periodice la nivel național; alți 150 de artiști consacrați sau la început de carieră sunt implicați în concerte și spectacole în țară și în străinătate; 8 spații neconvenționale sunt activate prin stagiuni muzicale creative și câștigă noi audiențe; zeci de organizații culturale, instituții și artiști independenți își desfășoară propriile proiecte cu sprijinul nostru; 3 festivaluri sunt organizate la nivel internațional; peste 140 de concerte sunt programate în toată țara și în străinătate; cel puțin 10 lucrări noi de muzică cultă sunt compuse prin comenzile pe care UCIMR le lansează periodic; peste 1.000.000 de persoane află despre evenimente și descoperă mai multe despre muzică, artiști și spații de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite își dezvoltă creativitatea în cadrul atelierelor noastre; peste 1.000.000 de lei sunt investiți în proiecte culturale și generează locuri de muncă, creștere profesională pentru artiști și experiențe irepetabile pentru public.