Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni: Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică. Valoarea investiției depășește 60 de milioane de lei!

Share:
Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică.
Potrivit lui Nicușor Dan, noul centru va crește calitatea serviciilor din domeniul sănătății mintale pentru copii și adolescenți. Vor exista cameră de gardă, ambulatoriu de specialitate, staționar de zi, un spațiu de terapie pentru copii cu TSA și altele.
Investiția constă în construcția unei clădiri S+P+3E formată din două corpuri. Valoarea totală a investiției este de 60.587.323,02 lei (TVA inclus), iar finanțarea se face prin PNRR, bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, și/sau din alte surse legal constituite.
Proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici, inițiat de ASSMB, instituție în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a fost deja aprobat de consilierii generali ai Municipiului București.
În prezent, în București nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică. La nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului nu poate oferi pacienților minori integral toate serviciile de care aceștia ar avea nevoie, de exemplu servicii educaționale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală, a mai spus primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.