Ce presupune dezvoltarea unui software pentru companii?

Adesea, proprietarii de afaceri care doresc să opteze pentru implementarea unui software în cadrul companiei se confruntă cu o dilemă. Să aleagă un produs standard disponibil pe piață sau un software personalizat, care va fi adaptat nevoilor specifice ale companiei. Fiecare dintre aceste soluții are avantajele și dezavantajele sale. Dar despre ce este vorba? Află mai jos!

Caracteristicile produselor software standard

Produsele finite se caracterizează prin faptul că sunt disponibile imediat. Datorită acestui fapt, poți obține rapid un software pe care să îl pui în folosință. Această soluție se remarcă prin costuri inițiale mai mici. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că produsele standard nu sunt capabile, de cele mai multe ori, să răspundă nevoilor individuale ale companiei. Acestea sunt create pentru vânzarea în masă, oferă soluții standardizate, au un număr limitat de utilizatori și răspund în genere la un număr limitat de probleme cu care compania se confruntă. Un alt aspect important legat de aceste soluții software standard este faptul că achiziția aplicației nu oferă companiei drepturi asupra acesteia, iar siguranța datelor nu este garantată.

Ce face ca serviciile de dezvoltare software customizat să fie diferite?

Apelarea la un software development company pentru o soluție software customizată poate fi o investiție strategică. Astfel de soluții sunt personalizate și create în conformitate cu nevoile specifice ale afacerii tale. Pregătirea unui astfel de software este un proces puțin mai complex decât achiziția unuia standard din magazin, care îți oferă pe termen lung mai multă siguranță, flexibilitate și rentabilitate.

Întrucât realizarea unui astfel de proiect implică construirea unui parteneriat strategic bazat pe încredere și eficiență, este necesar să alegi cu atenție specialiștii cu care vei colabora, pentru a te asigura că rezultatul va fi pe măsura așteptărilor tale. Apelând la această variantă, nu va fi nevoie să mulezi procesele companiei tale după aplicația achiziționată, căci aceasta se va potrivi perfect cu afacerea ta.

Cum funcționează dezvoltarea de software pentru companii?

Prima etapă a dezvoltării software-ului este consultarea cu echipa de specialisti in arhitectură, web development sau mobile development. În acest moment sunt stabilite nevoile pe care compania le are și strategia pe care se va baza. Este necesară în prealabil o analiză a activităților curent, identificarea acelor zone unde automatizarea va fi necesară și stabilirea viziuni asupra aplicației în sine. Prin urmare, merită să te pregătești bine pentru întâlnire, pentru a-ți putea prezenta cerințele în cel mai clar mod posibil. În general această zonă discovery reprezintă punctul zero și cel mai important pas în realizarea unei strategii de succes.

Următorul pas este proiectarea software-ului. În această fază, se creează primul prototip și structura programului ce urmează a fi implementat. Aici vor fi deja conturate interfețele, structura și componentele ce urmează a realizate. La finalul acestei etape, echipa de specialiști îți va prezenta proiectul și planul de livrare al acestuia.

După proiectare, este timpul să se implementeze software-ul. Utilizând metodologia Agile o echipa de specialisti în web development va livra bucăți de software funcționale, pornind de la MVP (minimum viable product) și până la finalizarea cerințelor specifice proiectului. Acest tip de livrare oferă posibilitatea testării și adaptării rapide la nevoile și cerințele specifice din cadrul organizației.

Ultimul pas este testarea software-ului. Această etapă îți permite să oferi feedback cu privire la utilitatea, rapiditatea și rezultatul implementării. Datorită livrării continue de software acest proces este o etapă continuă de comunicare între compania ta și partenerul vostru de software development.

Așadar, deși procesul de dezvoltare a unei soluții software personalizate poate dura mai mult decât simpla achiziție a unui produs standard, utilitatea acesteia în cadrul companiei tale va fi mult mai sporită și te va ajuta, totodată, să obții un avantaj competitiv față de competitori.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.