Premierul Ciucă pune „punctul pe i”: PIB-ul României a crescut cu 50 de miliarde de euro în anul 2022!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că produsul intern brut (PIB) al României a crescut în 2022 cu 50 miliarde euro față de anul precedent.

Nicolae Ciucă anunță că PIB-ul României a crescut cu aproximativ 50 miliarde de euro în 2022. Citând datele Comisiei Naționale de Prognoză, premierul a subliniat, la începutul ședinței de Guvern,  faptul că creșterea PIB din 2022 este egală cu valoarea PIB din anul 2002.

„Valoarea nominală a PIB-ului, creșterea acestuia este una semnificativă și aici doresc să subliniez că în comparație cu 2021 avem o creștere în valoarea nominală a PIB-ului de aproximativ 50 miliarde euro. Mai exact 49 miliarde euro. Este o creștere semnificativă. Uitându-mă pe cifre, creșterea din 2022 este egală cu valoarea PIB-uli în anul 2002. Practic și estima a fost depășită cu aproximativ 98,5 miliard euro ceea ce înseamnă că a existat o activitate susținută la nivelul fiecărui minister, a existat o activitate susținută la nivelul economiei românești și doresc să mulțumesc public tuturor celor cu care am avut dialog și am găsit soluții împreună pentru a ne putea asigura că investițiile redobândesc rolul prioritar în agenda guvernamentală și avem această creștere de 49 miliare euro care ne asigură ca avem posibilitatea să privim cu încredere către mediul antreprenorial din România, să îi acordăm tot ceea ce este necesar astfel încât să poată să se profileze cât mai bine atât în țară cât și pe piața europeană, pe piata externă”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a transmis este nevoie să mențină acest dialog cu mediul antreprenorial din țară și să asigure sprijinirea capitalului românesc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.