Bilanțul (negru) al cutremurelor din Turcia și Siria se apropie de 5000 de morți!

Update: Bilanţul cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la aproape 4.900 de morţi, însă amploarea dezastrului în regiunea de frontieră dintre cele două ţări este încă neclară.

Cel puțin 4.372 de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurelor care au avut loc luni dimineață în Turcia și Siria. În Turcia au murit 2.921 de persoane și 15.834 au fost rănite, potrivit lui Yunus Sezer, şeful serviciilor pentru dezastre din Turcia.

În Siria, 1.451 de morţi şi 3.531 de răniţi au fost raportate de oficiali.

Cel puţin 5.606 clădiri s-au prăbuşit în Turcia în timpul şi după cutremur, potrivit Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din Turcia. Există rapoarte despre distrugeri similare în nordul Siriei.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri. Cutremurul a durat aproape un minut, potrivit CNN.

La câteva ore distanță, un al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter a zguduit din nou Turcia. Asta după ce, dimineaţă, un seism la fel de puternic a făcut peste 1.300 de victime atât în Turcia, cât şi în Siria.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.