Ucraina pregătește contraofensiva de primăvară. Mercenarii Wagner, în alertă!

„Wagner nu poate câştiga războiul de unul singur. Trebuie să ne unim eforturile”, a afirmat Prigojin, cel supranumit „bucătarul lui Putin”.

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat duminica aceasta că Ucraina a convocat peste 200.000 de militari pentru contraofensiva sa iminentă asupra forţelor ruse, transmite EFE.

”Au strâns circa 200.000 de oameni. Ba chiar aproape 400.000, după alte calcule”, a declarat patronul companiei militare private într-o discuţie cu membrii grupului Ciber Frente Z. ”Duşmanul este serios şi s-a pregătit mulţi ani pentru ceea ce se întâmplă acum”, a dat el asigurări.

Cât despre contraofensivă, Prigojin a apreciat că aceasta nu începe pentru că autorităţile de la Kiev aşteaptă să se usuce pământul şi să le ajungă armamentul occidental.

”Wagner nu poate câştiga războiul de unul singur. Trebuie să ne unim eforturile”, a afirmat Prigojin.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksii Dmîtraşkivskii, a declarat duminică noapte la emisiunea de ştiri a televiziunii naţionale că Rusia pierde circa două companii pe zi în încercările sale de a cuceri oraşul Avdiivka, pe frontul de est al Ucrainei.

”Suferă pierderi colosale; în fiecare zi, duşmanul pierde în jur de două companii, dar o ia mereu de la capăt”, a declarat oficialul ucrainean, care a explicat totodată că ”luptele de poziţionare în zona Marinka şi Avdiivka vor continua” fără mari schimbări.

Forţele ruse – a afirmat Dmîtraşkivskii – obţin uneori rezultate, ”dar toate poziţiile noastre cucerite de duşman sunt recapturate şi recuperate” de armata ucraineană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.