Ministrul Budăi, vești bune pentru profesori: Salariul unui cadru didactic debutant va fi 4.600 lei net de la 1 ianuarie 2024!

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat luni într-o conferință de presă că, prin efectul ordonanței de urgență adoptată luni de Guvern, salariul unui cadru didactic debutant va fi 4.600 lei net de la 1 ianuarie 2024.

„De la 1 ianuarie 2024 salariul net al debutantului va fi de 4.600 lei”, a precizat Budăi în briefingul de la finalul ședinței de Guvern.

Una dintre solicitările sindicatelor pentru suspendarea grevei generale a fost ca în ordonanța de urgență să fie inclus un articol care să prevadă că salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie, de la 1 ianuarie 2024.

„Grila de salarizare aplicabilă sistemului național de învățământ începând cu 1 ianuarie 2024 se stabilește pornind de la salariul mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 pentru profesori debutanți/asistenți universitari”, prevede ordonanța de urgență adoptată de guvern.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.