Apărarea drepturilor femeilor, o prioritate pentru europarlamentarul PUSL, Maria Grapini: „850 mii de femei mor anual din cauza violențelor!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membră a Grupului S&D, a contribuit, prin intervențiile sale din plenul și comisiile PE, dar și prin voturile sale, la îmbunătățirea reglementărilor europene pentru combaterea violenței de orice fel împotriva femeilor.

Concret, Maria Grapini, membră a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin numeroasele demersuri făcute pentru apărarea drepturilor femeilor.

Statisticile tot mai alarmante l-au revoltat pe eurodeputatul Grapini. Acestea arată că una din trei femei din UE s-a confruntat cu violență fizică sau sexuală de la vârsta de 15 ani. Mai mult, una din două femei a fost hărțuită sexual. Violența bazată pe gen, violența sexuală și violența domestică sunt cele mai răspândite încălcări ale drepturilor femeilor în Europa. Aceste încălcări grave ale drepturilor omului sunt infracțiuni care afectează în mod disproporționat femeile.

„Sunt bucuroasă că am contribuit, cu fiecare ocazie,  prin vot la reglementarea privind lupta împotriva violenței asupra femeilor. Sper ca în cel mai scurt timp să se ajungă la implementarea și respectarea actelor legislative votate! 850 mii de femei mor anual din cauza violențelor!”, a menționat europarlamentarul Maria Grapini.

De menționat că, recent, comisiile pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen (FEMM) și pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) au adoptat o poziție clară cu privire la Directiva privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice în UE. După ce guvernele naționale nu au inclus infracțiunea de sex neconsensual ca viol în poziția Consiliului la începutul lunii iunie, deputații europeni au transmis un mesaj puternic în sensul în care toate cazurile de act sexual neconsensual trebuie clasificate drept viol în legislația fiecărui stat membru al UE. Legile ghidează atitudinile și comportamentele în societate, motiv pentru care este esențial să se clarifice în legislația UE că sexul fără consimțământ este viol.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.