Mii de morți și răniți după cutremurul devastator din Maroc

Sunt trei zile de doliu național in Maroc după ce cutremurul devastator a răpus peste 2.000 de persoane și a rănit alte peste 2.000. Bilanțul negru este în continuă creștere. Cele mai multe victime sunt în stare gravă, iar Ministerul de Interne anunță că bilanțul sumbru ar fi, în realitate, mult mai mare. Este nevoie urgentă de sânge, iar spitalele sunt pline de răniți. 

Autoritățile din Maroc au decretat stare de urgență și trei zile de doliu național după cutremurul puternic ce a produs peste 4.000 de victime, morți și răniți.

Armata, împreună cu toate serviciile de urgență și forțele de ordine intervin în orașele distruse. Organizația Națiunilor Unite anunță că este pregătită să ajute guvernul marocan în eforturile de salvare. Spania, Franța și Israel au anunțat deja că vor sprijini statul african, iar după ani întregi de ostilitate, chiar și Algeria, țara vecină, este dispusă să ajute după catastrofă.

Mii de salvatori și voluntari intervin în zonele distruse cu pachete de ajutoare, apă potabilă, corturi și pături.

„Oamenii suferă foarte mult aici. Au murit foarte mulți. Clădirile s-au prăbușit pe noi. Oamenii sunt răniți foarte foarte rău. Avem nevoie disperată de ambulanțe”, a declarat unul dintre supraviețuitori.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.