Ucraina critică dur Bruxelles-ul pentru că nu trimite muniție pentru apărarea împotriva rușilor!

Ucraina critică dur Bruxelles pentru că nu trimite muniție pentru apărarea împotriva rușilor care le-au invadat teritoriul de peste 600 de zile. Acuzații grele la adresa Uniunii Europene au fost transmise de ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, în numele președintelui Zelenski.

Ministrul de Externe ucraineran, Dmitro Kuleba, face acuzații dure la adresa Uniunii Europene. Diplomatul țării aflate în război cu Rusia de peste un an critică „starea lamentabilă” a sistemului de apărare comunitar.

Anunțul lui Kuleba a fost confirmat de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, care a recunoscut că UE nu-și va putea îndeplini angajamentul de a trimite Ucrainei 1 milion de obuze de artilerie până la sfârșitul lunii martie, scrie Bloomberg. Pistorius chiar a declarat marți, în fața presei, la Bruxelles, înainte de întâlnirea cu omologii săi din țările UE, că „milionul promis nu va fi atins, trebuie să presupunem asta. Întrebarea corectă este dacă cifra de un milion a fost într-adevăr realistă”.

Ministrul de Externe ucrainean – Dmitro Kuleba a transmis că Ucraina este îngrijorată din acest motiv. Acesta nu a acuzat o lipsă de voință politică la nivelul UE, ci problemele din „industria de apărare, o mulțime de probleme nesincronizate, multă birocrație”.

„Uniunea Europeană lucrează pentru a remedia aceste probleme și de aceea, când am fost la Berlin, am cerut Uniunii Europene să dezvolte o politică coerentă în domeniul industriilor de apărare.

Dar avem nevoie de acțiuni mai rapide și mai multe. Și apreciem cu adevărat sprijinul Uniunii Europene, dar vom împinge lucrurile în această direcție”, a mai declarat D. Kuleba.

În acest timp, aprovizionarea cu muniție este crucială, în condițiile în care și în SUA ar exista variante de limitarea sprijinului militar pentru Ucraina, mai ales că Rusia a obținut deja peste un milion de obuze din Coreea de Nord, mai notează publicația ucraineană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.