Eurodeputatul Maria Grapini cere extinderea anchetei din Italia, legată de vaccinurile anti-Covid, la nivelul UE: Cetățenii nu au fost informați corect despre efectele secundare ale vaccinurilor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Informația potrivit căreia fostul ministru al Sănătății din Italia este cercetat pentru omor după ce anchetatorii au descoperit e-mailuri care dovedesc faptul că acesta știa că vaccinurile anti-Covid pot provoca moartea oamenilor și a interzis medicilor să comunice adevărul a generat revolta eurodeputatului PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D.

Concret, eurodeputatul Grapini cere extinderea anchetei din Italia, legată de vaccinurile anti-Covid, la nivelul întregii Uniuni Europene.

„Eu am cerut, inclusiv în PE, extinderea acestui dosar și în privința miniștrilor noștri și a tuturor celor responsabili pentru că, pe plan intern, ei sunt acuzați doar că au cheltuit prea mulți bani pentru aberanta cantitate de vaccinuri cumpărată. Trebuie însă mers mai departe în privința anchetei, mai exact, de ce nu li s-a făcut autopsie persoanelor decedate, cum prevedea legea, de ce nu li s-a dat voie membrilor familiei să își poată înmormânta creștinește un membru al familiei? Să nu uităm că morții au fost puși în sac deși se știa foarte bine că aceștia nu mai pot transmite virusul!”, a precizat Maria Grapini, care a adăugat că aceste aberații au existat în mai multe state din UE, nu numai în România.

Potrivit europarlamentarului umanist, situația din Italia, și anume, refuzul autorităților de a furniza cetățenilor informații vitale despre vaccinurile anti-Covid a fost similară și la noi, în România.

“Cetățenii nu au fost informați corect despre efectele secundare ale vaccinurilor!”, a mai spus Maria Grapini.

Mai mult, eurodeputatul PUSL a reiterat faptul că, în Regulamentul pentru certificatul verde, pe care nu l-a votat, se specifica foarte clar că nu există date suficiente referitoare la efectele secundare ale vaccinului. Mai mult, la art. 32 din Regulament, a completat Maria Grapini, se spune că statele membre nu trebuie să îl folosească pentru a obliga direct sau indirect cetățenii să se vaccineze. Totodată, cetățenii trebuiau informați corespunzător.

„În calitate de raportor pe protecția intereselor financiare ale UE, am dat presei acest document, mai exact raportul Curții Europene de Conturi, conform căruia toți cetățenii care au suferit în urma administrării vaccinurilor pot să ceară statelor membre, fără a li se cere alte dovezi, despăgubiri. Ce facem însă cu cei care au murit în urma administrării vacinurilor anti-Covid?”, a punctat Maria Grapini.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.